بر اساس آخرین محاسبات صورت گرفته هم اکنون 20 هزار نفر از مردم این کشور در 36 تعاونی و تشکل ، به مدت 17 تا 20 سال در ادارات و نهادهای دولتی سرگردان هستند. از آن زمان سالها مي گذرد و تلاش بيش از 17 ساله اعضا براي به نتيجه رساندن اين زمينها هيچ نتيجه اي نداده است:
-شهرداري تهران به استناد اينکه بسیاری از اين زمينها بالاتر از 1800 متر است(به استناد نامه مقام معظم رهبري) از صدور مجوز ساخت خودداري مي کند،
-وزارت مسکن و شهرسازي اذعان دارد که در داخل شهر تهران زميني براي تعويض ندارد و مجوز ساخت نيز نمي تواند بدهد.اين وزارت به صورت شفاهي و نه كتبي سه قطعه زمين نامرغوب را در طاهر آباد رودهن،بومهن و ماهدشت کرج جهت تعويض پيشنهاد داده که با مخالفت قاطبه اعضا روبرو شده است،
-شوراي شهر تهران،بررسي و حل اين مشکل را وظيفه خود نمي داند( لینک مطلب)،
-مکاتبات و مراجعات حضوري قبلي به دفتر مقام رهبري و رياست جمهوري تاکنون نتيجه اي نداشته است،(متن یکی از نامه ها به رهبری)
-تجمعات متعدد اعضا و مالکین در مقابل شهرداری، وزارت مسکن، سازمان ملی مسکن و شهر سازی استان تهران، ریاست جمهوری، دفتر مقام معظم رهبری و ... تاکنون بدون نتیجه مانده و انگار کسی صدای ما را نشنیده و نمی شنود،(برخی تصاویر این تجمعات در زیر نمایش داده شده است)
جلسات با بنیاد مسکن بدون نتیجه ماند( لینک یکی از خبرها)
- وزارت جهاد کشاورزی حل این مشکل را وظیفه خود نمی داند در حالیکه همین وزارتخانه این مشکل بزرگ را برای ما ایجاد کرده است:
-جلسات و مصوبات کميسيون تعيين حريم شهري تاکنون نتيجه اي در بر نداشته و مشکلات ما حل نشده است،
-به دلايل نا مشخص به پيشنهادات فني و کارشناسي ما براي ايجاد اماکن توريستي و تفريحي در اين زمينها از سوي شهرداري موافقت نگرديد و تلاشهاي مختلف ديگر
در آخرين قدم،شرکت کاشانه تهران مهر سبز به نمايندگي از هزاران نفر از ذينفعان،به استناد بند الف مصوبه مورخ 17/12/1388 شوراي عالي شهرسازي ومعماري ايران و و مصوبه مربوط به شرح خدمات تهيه طرح امكان سنجي ،مكانيابي و احداث باغستانهاي كشور(مصوب شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران) در تاريخ 4/5/1389(آئین نامه باغستان) ،كه در سلسله مراتب طرح هاي توسعه و عمران كشور موضوع آيين نامه نحوه بررسي و تصويب طرح هاي توسعه و عمران و......در سال 1378به تصويب رسيده بود،از بنياد مسکن درخواست کرد براي اين زمينها مجوز باغستان صادر شود.استناد اصلي ما در اين درخواست اين بود که:
الف)زمينهاي ما در حريم شهر تهران و بالاتر از ارتفاع 1800 متر قرار دارد و تبديل آن به باغستان هواي شهر تهران را در شرايط بسيار مطلوبي قرار مي دهد و از سوي ديگر اين تصميم با دستور مقام معظم رهبري دال بر ساخت و ساز در ارتفاع بالاي 1800 متر نيز تضادي ندارد،
ب)صدور اين مجوز، باعث ارزش افزوده خوبي براي اين زمينها مي شود و قطعا با حمايت کليه ذينفعان روبرو خواهد شد،
ج) این زمینها بدون هرگونه هزینه از سوی دولت تبدیل به فضای سبز شده و ساکنان پایتخت از آن سود می بردند.
متاسفانه این پیشنهاد نیز به دلیل تفسیر غلط مسئولین محترم از نظرات مقام معظم رهبری در خصوص تاسیس باغستانها به جایی نرسید(پيوست 3).لازم به توضیح است که مقام معظم رهبری از تبدیل باغات در حریم شهر ها به باغستان و ویلا سازی مسئولین را منع کرده بود نه تبدیل زمینهای خشک حریم ( که اغلب این زمینها خشک و بدون پوشش گیاهی هستند)
یک بام و دو هوا
در همین سالها که مالکین این زمینها برای حل مشکلات خود در ادارات و نهادها سرگردان بوده و هستند برخی نهادهای امنیتی، نظامی و با نفوذ در بیش از 80 نقطه تهران در ارتفاع بالای 1800 متر و حتی بالای 2000 متر ساخت و سازهای مفصلی انجام دادند. در این خصوص توجه شما را به گزارشاتی که به طور رسمی از سوی شهرداری منتشر شده جلب می کنم. بسیاری از این نهادها پس از انجام این ساخت و سازهای غیر قانونی با تحمیل فشارها و اعمال نفوذ سعی کردند که مشکلات قانونی این مجموعه های مسکونی را حل نمایند و امروزه شاهدیم که هر از چند گاه مصوباتی در این خصوص از سوی ارگانهای مسئول صورت می گیرد.
عدالت کجاست؟
یک شعار مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ، اجرای عدالت در بین آحاد جامعه و جلوگیری از تبعیض و ظلم به مردم بوده است. امروزه همه مالکین سرگردان ، بدون حتی یک استثنا، به استناد همین ظلم و جور بیش از حد مسئولین امر و بی خیالی آنها در حل مشکل و از سوی دیگر اعمال نفوذ و موفقیتهای پی در پی نهادهای امنیتی و نظامی از قبیل سپاه و ارتش و ...در ساخت و ساز پروژه های مسکونی ، بدون هر گونه شک و تردید، وجود عدالت در جمهوری اسلامی را انکار می کنند.
دولت چه کرده است؟
تا سال 1387، هیچ اقدام منظم و منسجمی از سوی دولت برای شناسایی دقیق ابعاد مشکل و حل آن صورت نگرفته بود. تجمعات متعدد، شکایتها ، طومارها و نامه نگاریهای مختلف به مقامات دولتی بی نتیجه مانده بود تا آنکه دفتر مقام معظم رهبری معظم له را در جریان این امواج نارضایتی مردمی قرار داد. وقتی معظم له گزارش سازمان بازرسی در این خصوص را مشاهده فرمودند، با نگارش یک دستور تاریخی آقای احمدی نژاد رئیس جمهور وقت را مامور به حل مشکل کردند(پيوست 4).
ملاقات با احمدي نژاد
چند نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت کاشانه تهران مهر سبز درست چند روز چس از صدور این نامه با اقای احمدی نژاد ملاقات و از ایشان درخواست کردند با پشتوانه دستور مقام معظم رهبری برای حل این مشکل به صورت انقلابی عمل کرده و آن را حل کنند. آقای احمدی نژاد کمیسیونی مرکب از وزرا و مسئولین مرتبط با موضوع را مامور به بررسی این مشکل نمود. جلسات کارگروه تعیین شده چند ماه ادامه یافت تا زمانی که دولت جدید در سال 1388 مستقر شد. متاسفانه روال تشکیل جلسات چه در دولت نهم و چه دهم بسیار کند بود تا جایی که چند نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت کاشانه در ملاقاتی با حضرت آیت الله رازینی معاون قوه قضائیه به این مشکل اشاره کرده و درخواست کردند که قوه قضائیه در این خصوص اقدام نماید. ایشان گفتند در قوه قضائیه و بخصوص دیوان عدالت اداری صدها پرونده شکایت بر علیه دولت مفتوح است و به نظر ایشان هیچ راهی برای حل این مشکل جز دخالت دفتر مقام رهبری در آن نیست.
دخالت بي نتيجه نمايندگان مقام معظم رهبري
عدم موفقیت کمیسیون منتخب در حل مشکل تا پایان سال 1389 و تداوم شکایتها نهایتا مسئولین دفتر مقام معظم رهبری را مجبور کرد در ابتدای سال 90 چند نفر از مدیران ارشد خود را برای شرکت در جلسات مامور فرماید.یک کارگروه اصلی در ریاست جمهوری و به ریاست معاون اول(مرکب از وزرا و مدیران ارشد مرتبط با مشکل) و یک کارگروه فرعی در استانداری به ریاست استاندار تهران( و مرکب از نمایندگان تام الاختیار سازمانهای مسئول و مرتبط)ارکان جدید را تشکیل می دادند. مذاکرات مفصل کارگروه فرعی در فصل بهار و تابستان سال 90 با تلاش تعاونی ها و تشکلها برای جمع آوری اسناد همراه بود و قرار بود تا پایان شهریور 90 کار تمام شود. آقایان خیلی صریح به ما می گفتند این بار نه دولت بلکه نظام برای حل مشکل به پا خواسته و ما مطمئن بودیم که مشکل حل می شود. وقتی شهریور 90 به پایان رسید و خبری از تصمیم نشد ، کم کم ندای اعتراض اعضا بلند شد. اقایان ابتدا گفتند تا آخر پاییز و سپس گفتند تا پایان 90 مشکل حل می شود ولی متاسفانه اینگونه نشد و نظام !!! موفق به حل مشکل نشد.آقایان مسئول هم هیچگاه نخواستند قبول کنند که علت این شکست مفتضحانه چه بوده است. سال 91 هم به همین منوال گذشت و اینک شش ماه از سال 92 گذشته و هنوز نظام!!! موفق به حل مشکل نشده است.
آغاز تجمعات مردمی
این مشکلات سبب شد تا از نیمه دوم سال 91 تجمعات مردمی در مقابل وزارت مسکن، سازمان مسکن و شهر سازی، شهرداری، ریاست جمهوری و دفتر مقام معظم رهبری شکل بگیرد. کار تا آنجا جلو رفت که فیلم تجمع مالکین در مقابل وزارت مسکن به تیتراژ یکی از برنامه های کانال من و تو در آمد و خبر آن در رسانه های جمعی خارجی پیچید ولی رسانه ملی هرگز حاضر به انعکاس خبر مطلومیت ما نشد و آقایان نیز حاضر نشدند که عمق خشم و نفرت مردم از خویش را درک کنند.دولت، وزارت مسکن، سازمان ملی مسکن و شهر سازی ، شهرداری و دیگر نهادها رسما ما را پاس کاری می کردند و با کمال تاسف نهاد رهبری نیز نتوانست راهی برای خاتمه این بازی مسخره بیابد و خودش را کنار کشید.. آنها صریحا به ما گفتند در دولت احمدی نژاد هیچ تصمیمی به نفع شما گرفته نمی شد و باید صبر کنید تا دولت بعدی و از دست ما هم کاری بر نمی آید. در یکی از تجمعات مردمی طومار بزرگی خطاب به آقای احمدی نژاد نوشته و تحویل داده شد که در آن یک جمله کلیدی و بسیار مهم وجود داشت:
به نظر میرسد مشکل حریم شهر تهران به قدری پیچیده است که طی مراحل اداری و قانونی موجود قادر به حل آن نیست. اینک این سوال مطرح است که چرا مشکل حریمهای شهر تهران تا این حد پیچیده گردیده که حتی دخالت نمایندگان دفتر مقام معظم رهبری و تأکیدات موکد آن حضرت نیز نتوانسته مشکل موجود را حل نماید؟
پاسخ این سوال به تدریج شفاف شد. در اواخر دولت دهم برای همگان واضح شد که دولت به هیچ وجه مایل به حل مشکل نیست و به صورت کاملا لجبازانه با مشکل برخورد می کند. در این زمان پیش بین امام راحل رحمت الله علیه که فرمودند نگذارید پیشکسوتانِ شهادت و خون در پیچ و خمزندگی روزمره خود به فراموشی سپرده شوندتحقق یافت و این پیش بینی چون لکه ننگی بر پیشانی دولت دهم خورد و تا ابد باقی خواهد ماند.
نمک بر زخم پاشیدنها
در همین زمان که اعضا و مالکین به شدت نگران بی فرجام ماندن تمامی تلاشها و کوششها بودند، اداره کل منابع طبیعی استان تهران در جلسه ای با حضور شهرداری و دانشگاه آزاد تصمیم به درخت کاری در زمینهای مراداباد گرفتند. این اقدام نوعی دهن کجی با مردم بود. کندن چاله ها همان و سرازیر شدن جمعیت خشمگین به سمت شهرداری ، اداره کل منابع طبیعی و دانشگاه ازاد همان...ما در اردیبهشت 1392 با پر کردن چاله ها و مجبور کردن روساي وقت دانشگاه آزاد و اداره کل منابع طبیعی و شهرداری منطقه پنج به عذرخواهی،دستان متجاوزان به زمینهای خود را قطع کردیم و تصویری که در برنامه پایش مردمی در صدا و سيما منتشر شد ، از تجمعی است که در جلوی شهرداری منطقه پنج برگزار شده است
مسئوليتها
دفتر مقام معظم رهبري، رياست جمهوري ، شهرداري و ديگر دستگاههاي اجرايي وزارت راه و شهر سازي را مسئول حل مشكل مي دانند و نامه هاي ما به آن سازمانها همگي بدون پاسخ مانده و يا اينكه به صورت شفاهي به ما مي گويند بايد وزير راه و شهر سازي راه حل را پيشنهاد كند. اين مهم در سالهاي قبل تحقق نيافته و ما اينك خسته از اين همه تلاش و دوندگي به دستان دولت تدبير، چشم اميد دوخته ايم. وزارت راه و شهر سازي مسئول حل مشكل است و حتما بايد راهي عادلانه براي حل مشكل پيشنهاد نمايد و يا اينكه به راه حلهاي ما تن دهد.
دولت تدبیر و امید
اینک ما با امیدی بسیار بیشتر از قبل در انتظار تدبیر دولت مردان هستیم. ما در تاريخ 4/6/1392 نامه مفصلی مشتمل بر راهکارهای حل مشکل به شرح زیر برای جناب آقای روحانی و آخوندی فرستادیم(پيوست 6) و انتظار داشتيم مسئولان محترم با در نظر گرفتن سالها عمر تلف شده، عدالت علوی و حق و تدبیر مشکلات ما را حل کنند. ولي متاسفانه تا اين تاريخ هيچ پاسخ مكتوبي در اين خصوص ارسال نشده و هيچ تصميمي اخذ نشده است. ما كماكان به حل مشكل از طريق اداري اميدواريم ولي اين فقط وقتي رخ مي دهد كه مقامات وزارت راه و شهر سازي در اين راه مصمم باشند.